Teenager i krise - Familieforløb.
Der er vist ikke nogen større smerte end at være vidne til ens barn ikke trives. Når ens barn har så ondt og der er intet du som forælder kan stille op.
Vi kan ikke tage smerten på os, hvor meget vi end gerne vil.
Vi har ikke mange muligheder, andet end at se hvordan vores unge barn langsomt svinder ind i et mørkt hav af oprørte vande.
Uanset hvor meget vi forsøger at trække ind mod land, er det som om, strømmen er for stærk.
Det er som om, vi ikke kan råbe vores kærligheds klausuler, om vi nok skal hjælpe, højt nok. Vi står og ser på hvordan den unge isolerer sig mere og mere. Hvordan energien bliver mindre og mindre.
Interessen for det der før virkelig var et hit, er nu blandet med gamle beskidte strømper på gulvet.
Du ser, hvordan de forsøger at dække de nye sår på armen med en langærmet bluse.
Du ser, hvordan gløden i deres øjne svinder ind.
Og du spørger måske dig selv, hvordan og hvornår skete det? Måske du endda vender det ind mod dig selv, giver dig selv skylden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Genkender du noget af ovenstående? Og har du mærket frustrationerne og afmagten i forsøget på at hjælpe din teenager? Hvordan håndterer vi følelsen af afmagt og hvordan kommer vi til at forstå vores unge teenager?
Når vores børn ikke trives, kan det ofte medføre frustrationer, konflikter og stress for alle parter.
Det kan i sidste ende medføre destruktiv adfærd.
I et forløb over 6-12 mdr, kan jeg på en nærværende og omsorgsfuld måde, hjælpe Jer med at genskabe harmoni og forståelse i familien igen. 
Forløbet er for din teenager og dig.
Gennem forløbet giver vi os tid til at forstå hele familien samt lære Jer, hvordan I med et let værktøj hjælper teenageren igennem de svære perioder. 
Familie billede 1.jpg
Photo:Anne's Atelier
3 Tips til at undgå konflikter med din teenager

1) Tag ansvar
Du er den eneste der reelt har mulighed for at ændre på dine egne handlinger – de andres kan du ikke styre. Gør hvad  du kan, for at bygge gode forhold op i familien.  Hold bolden i dine egne følelser og anerkend, at andre oplever situationen anderledes end du gør. Giv plads til at være uenige.  Respekt din teenager og tag deres problemstillinger alvorlige. 
2) Kommuniker direkte
Mange teenagere har svært ved at forstå ironi og sarkasme. Hjernen opfatter ikke altid det talte, når kropsproget viser noget andet. Sørg for der er  overensstemmelse i, hvad du siger og hvad du gør. Indimellem kommer man til at sige ting til hinanden. Giv hinanden tid til at undersøge, hvad der ligger bag udtalelsen.  Jo længere I venter med at tale om problemet, jo større afstand kommer der.  
3) Fokuser på det gode samspil
Uenighed opstår mellem alle mennesker. I stedet for at trække dig, kan du prøve at eksperimentere med hvordan I skaber en bedre forbindelse/forståelse – hvad skal der til for at den anden forstår det, du vil sige?
Hav fokus på de gode punkter i samspillet med din teenager. Både der, hvor der reelt er sket godt og også de punkter, hvor der skete mindre godt. Selvom det nogle gange kan være udfordrende, er det vigtigt at holde fast i det positive. Støt din teenager  på det personlige, det følelsesmæssige og det mentale plan, Både i ord og handlinger. Drag omsorg og hav fokus på deres forcer og kompetencer.